Dizi fragmanı

Nesi Meşhur Amasya Topuz Kebabı Yapılışı Tarifi

Habertürk sevilen programı Nesi Meşhur bu hafta Amasya Merzifon ilçesindeydi. Habertürk Nesi Meşhur Amasya Topuz kebap tarifi yapılışı.


Habertürk Nesi meşhur programını Tuğaner sunmakta. Nesi programı her hafta başka il ve ilçede, o yörenin meşhur öğelerini, yemeklerini konu alıyor. Bu haftaki nesi meşhur programında Topuz kebabı yapılışı konu alındı.
[post_ad]
Topuz Kebabı Yapılışı
Farklı ağırlıklarda olan eski savaş top kütleleri (2,5 kg, 5 kg) ilk önce ocakta ısıtılıyor. Yaklaşık 500 dereceye kadar ısıtılan topuzlar soğutma işlemine alınıyor. Topuuzn dışı soğurken içindeki çekirdek yaklaşık 250 derecede oluyor. Topuz, bozdoğan, gürz olarak da bilinen demirden ve dikenli savaş aletini kim olarak kimlerin icat ettiği bilinmese de Selçuklular’da ve Osmanlılar’da özellikle karşı karşıya gelindiğinde zırhları delmek, düşmanı sersemletmek ve yıkmak amaçlı bir silah olarak kullanılmıştır. Tarihi silahımız olan Topuz’u Türk ve Osmanlı Mutfağı için dünyada eşi benzeri olmayan bir yemek haline getirdik. Topuz’u ateşte ısıtarak yağlayıp, isteğe özel; dana bonfile, antrikot, kuzu pirzola, piliç but ve piliç göğsünden oluşan etleri (az pişmiş orta pişmiş, ortanın üzeri pişmiş, tam pişmiş) topuzun üzerine koyarak misafirlerimize sunuyoruz.

Sonrasında ise misafirlerimiz tabaklarında kesmiş olduğu etleri, çatalları ile kızgın topuza dokundurarak 45 dakika istedikleri ölçüde pişirir, 3 saate kadar da tabaklarında soğuyan etleri kızgın topuzun üzerine takarak ısıtabilirler. Topuz Kebap’la beraber bol baharatlı geleneksel iç pilavı, közde pişirilmiş domates ve biber, ballı kaymaklı hardallı sos, hafif acılı domates sos, kemik iliğinde yapılmış ateş ve duman kokan kahverengi soslar ile misafirlere sunulmaktadır. Afiyet olsun.
Nesi Meşhur Amasya Topuz Kebabı Yapılışı Tarifi Reviewed by Haber on 17:58:00 Rating: 5

Hiç yorum yok:

7 Haber 7 haber son dakika haberleri Dizi Fragmanı - Dizi Haber © 2015 - 2016
Designed by 7 Haber

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.